Cili është rreziku i virusit papillomak njerëzor dhe si ta trajtojmë atë

Papilloma e njeriut është një formacion patologjik i lëkurës, mukozave, i cili provokohet nga virusi i papillomës njerëzore. Sipas statistikave, rreth 80% e popullsisë është e infektuar me patogjenin.

Në disa njerëz, manifestimet e jashtme të sëmundjes (lythat, kondilomat) shfaqen në sfondin e imunitetit të reduktuar. Kategoria e dytë është bartëse e virionit dhe është e aftë të infektojë njerëzit përreth tij përmes shtëpisë ose kontakteve seksuale.

Për disa dekada, shkencëtarët kanë luftuar në mënyrë aktive infeksionin e virusit papillomavanë. Gjatë studimit, u identifikuan rreth 200 lloje të ndryshme të patogjenit me rrezik të lartë dhe të ulët kancerogjen. Vaccshtë zhvilluar një vaksinë për të parandaluar kancerin e qafës së mitrës tek gratë.

molekula e virusit te papillomave njerëzore

Si të trajtohet një sëmundje

Për të trajtuar virusin njerëzor të papillomës, kërkohet një diagnozë paraprake e serotipit të patogjenit. Qasjet e trajtimit për infeksionin me virione me rrezik të lartë dhe të ulët onkogjenik ndryshojnë ndjeshëm.

Lythat gjenitale lythat gjenitale shpesh shkaktohen nga HPV i tipit 16 ose 18. Patogjenët provokojnë mutacione qelizore, mbrojnë membranat e epitelit të dëmtuar nga shkatërrimi nga sistemi imunitar. Në këtë sfond, formohen qeliza atipike, të afta për riprodhim të pavarur dhe të pakontrolluar. Kur hiqni formacione të tilla, kërkohet shkatërrimi i të gjithë shtresës patologjike. Nëse një qelizë atipike mbetet, një tumor mund të zhvillohet.

Kur vendosni se si të kuroni virusin e papillomës njerëzore vetë, kërkohet diagnostifikimi me metodën e reaksionit zinxhir polimerazë. Studimi do të përcaktojë llojin e patogjenit, tregon numrin e llojeve të patogjenit në trup. Vetëm atëherë mund të vendosni se si të shpëtoni nga HEC-i.

Ekzistojnë tre kategori të metodave të trajtimit të papillomatozës:

  1. Heqja kirurgjikale (kriodestruksioni, elektrokoagulimi, radiokirurgjia, rezonanca molekulare). Kur përdorni prerjen klasike, kërkohet lehtësim i dhimbjes. Metodat e tjera janë minimalisht invazive, por secila ka avantazhe dhe disavantazhe. Heqja me lazer e lythat, papillomat, lythat gjenitale ju lejon të hiqni në mënyrë të efektshme indet, të ndaloni gjakderdhjen pa dhëmbëza. Kur eliminohen lythat gjenitale dhe lythat të provokuara nga virione me rrezik të lartë onkogjenik, lazeri përdoret në kombinim me metoda të tjera për të shkatërruar plotësisht fokusin patologjik. Cryodestruction (moxibustion me azot të lëngët) përdoret për rritje të vogla për të parandaluar dëmtimin e indeve të shëndetshme;
  2. Konservatore - ekziston një listë e agjentëve nekrotizues dhe keratolitikë për shkatërrimin e rritjeve të virusit papillom. Kimikatet përdoren për formacione të shkaktuara nga virione HPV me rrezik të ulët kancerogjen;
  3. Narodny - cauterizimi i lythat me celandine, laps lapis, fasha të bazuara në bimë nekrotizuese;
  4. Radiokirurgjia është një mënyrë moderne për të ndikuar në formacionet e lëkurës me valë radio me frekuencë të lartë. Zbatimi i metodës ndihmon në parandalimin e përsëritjes së sëmundjes.

Pavarësisht se si u vendos për të trajtuar papillomat, kërkohet një ekzaminim citologjik ose histologjik i materialit. Histologjia studion strukturën e qelizave dhe zbulon dysplasia.

Ndryshimet displazike intraqelizore - shqetësime në marrëdhëniet midis bërthamës, citoplazmës dhe përbërësve të formuar të matricës qelizore. Një qelizë e shëndetshme karakterizohet nga një marrëdhënie proporcionale midis indeksit bërthamor-citoplazmatik. Me një plagë kanceroze, bërthama zgjerohet, forma e saj ndryshon dhe shfaqen buzëqeshjet e kromatinës. Ndryshime të tilla mund të gjurmohen nën një mikroskop.

Displazia është faza fillestare e ndryshimeve pasuese. Nëse zbulohet në materialin e marrë gjatë ekzaminimit gjinekologjik të një gruaje, kërkohet një biopsi e dytë pas një kohe. Për të vlerësuar virulencën e sëmundjes, kërkohet prerje histologjike e indeve para dhe pas procedurës.

Ndryshimet displazike klasifikohen në 3 gradë: të lehta, të moderuara, të rënda. Në fazat 2-3, gjasat e dysplasia rritet në sfondin e transformimit të qelizave kancerogjene. Në një situatë të tillë, kërkohet prerje e menjëhershme e indit të dëmtuar.

Me një fazë të lehtë të dysplasia, të provokuar nga HPV me onkogjenitet të ulët, mund të përdoren agjentë konservatorë.

heqja lazer e papillomës me papillomavirus

Si për të kuruar virusin papilloma në mënyrë konservative, mjetet juridike popullore

Possibleshtë e mundur të kurohet virusi papilloma në mënyrë konservative me ilaçe dhe ilaçe.

Një laps i veçantë u shpik për trajtimin e virusit papillom. Mekanizmi i efektit frenues të lapsit në HEC është të neutralizojë patogjenin me nitrat argjendi. Substanca ka efekte baktervrasëse dhe nekrotizuese. Kur përdoret për një javë, vërehet eliminimi i rritjes patologjike, bakteret shkatërrohen.

Për të rritur efektivitetin, agjenti mund të përdoret së bashku me ilaçe të tjera. Me lythat e vogla, lythat, veprimi cauterizues i një laps është i mjaftueshëm për të shkatërruar plotësisht fokusin.

Mos përdorni një laps për të hequr një lez në fytyrën tuaj. Ekziston rreziku i dhëmbëza dhe djegie në një zonë të kufizuar të fytyrës kur përdorni produktin. Defektet kozmetike mund të eliminohen vetëm menjëherë.

Regjimi klasik i trajtimit të lapsit përfshin një kurs mujor me një kohëzgjatje prej një herë për 10 ditë.

Ka studime shkencore që mbështesin efektivitetin e një lapsi kur kombinohen me ilaçe të tjera konservatore.

lapsi i trajtimit të papillomës për virusin e papillomës

Për të kuruar HPV, ekzistojnë farmaceutike.

Si të shpëtoni nga virusi i papillomës njerëzore: barna (vajra dhe tableta)

Ju mund të shpëtoni nga virusi i papillomës njerëzore me mjete konservatore. Ekzistojnë përgatitje farmaceutike për eliminimin e lythat e lëkurës dhe lythat gjenitale. Për të luftuar neoplazmat, mjafton të përdorni një ilaç të veçantë - ky është një lëng vajor. Mjeti ka efekte baktervrasëse dhe cauterizuese. Drogës aplikohet në lëkurë. Mbroni indet e shëndetshme gjatë përdorimit. Nëse ato janë dëmtuar, mund të shfaqen shenja. Kohëzgjatja e aplikimit është rreth 45 minuta. Nëse ka një formacion në një këmbë të hollë, duhet të keni kujdes për administrimin e ilaçeve. Shtë e mjaftueshme për të vajosur pjesën e sipërme për zhdukjen e plotë të formacionit. Sipas statistikave, përdorimi i një lapsi një muaj është i mjaftueshëm për të eliminuar formacionet e virusit papillom.

Procedura e trajtimit duke përdorur ilaçin duhet të përsëritet vetëm 5 herë. Nëse ilaçi nuk ndihmon për të përballuar papillomën, duhet të përdorni një ilaç tjetër.

Ilaç me bazë celandine

Ky ilaç garanton eleminimin e virusit papilloma. Për aplikim në lëkurë, përdoret një sasi e vogël e ilaçit, e cila është e mjaftueshme për heqjen pa dhimbje të neoplazmës.

Rigjenerimi i lëkurës kryhet me shtresim. Pas 6-8 ditësh, lëkura pastrohet plotësisht nga rritjet. Përdorimi i ilaçit neutralizon çdo manifestim të virusit. Përveç kësaj, tërheqja e vetë lëkurës është përmirësuar.

Tabletat me spektër të gjerë

Veprimi kryesor farmakologjik është stimulimi i imunitetit dhe orientimi antiviral. Kur merrni ilaçin, shkalla e rezistencës ndaj infeksioneve të ndryshme rritet dhe pothuajse të gjitha funksionet mbrojtëse të trupit të njeriut rikthehen.

Falë ilaçit, të gjitha funksionet e limfociteve rikthehen. Dhe kjo, nga ana tjetër, pengon plotësisht zhvillimin e papillomave.

Laps për heqjen e lythat dhe papillomat

Ky ilaç është një trajtim i lirë për papillomat në qafë. Zbatimi i një lapsi lapis bëhet vetëm në sipërfaqen e neoplazmës së lëkurës. Isshtë e ndaluar të përpunosh lëkurë të shëndetshme. Në procesin e përdorimit të ilaçit, ndonjëherë ka një ndjesi të lehtë djegieje.

Ndër avantazhet e përdorimit të një laps, duhet të theksohet:

  • Shpejtësia e trajtimit;
  • Siguria e procedurës për shëndetin.

Disavantazhi i përdorimit është dhimbja e procedurës.

Eliminimi i formacioneve HPV në fytyrë

Eliminimi i formacioneve të virusit papillom në lëkurë është racional për t'u kryer pas kontrollit histologjik. Për të vendosur një transformim kanceroz të kondilomës, lythat, papillomat lejojnë ekzaminimin e një njollosje të arsimit nën mikroskop. Histologët kanë përvojë praktike dhe janë vizualisht të aftë të zbulojnë keqdashjen. Kur zbulohen qelizat tumorale, papilomat në trup, fytyrë, qafë dhe pjesë të tjera të trupit nuk mund të hiqen me mjetet juridike popullore. Vetëm heqja kirurgjikale do të parandalojë rritjen e mëtejshme të kancerit dhe eliminimin e metastazave.

Kombinimi i operacionit dhe diatermocoagulation ju lejon të "pastroni" fokusin. Me ndihmën e cauterization, gjakderdhja parandalohet dhe koha e operacionit përshpejtohet.

heqja e papillomës në fytyrë me papillomavirus njerëzor

Vaksinimi i virusit të papillomave njerëzore - efektiviteti sipas rishikimeve të mjekëve

Vaksina e papillomës njerëzore është zhvilluar rreth 4 vjet më parë. Koha kaloi, por nuk ishte e mundur të eliminohej plotësisht kanceri i qafës së mitrës, i provokuar nga HPV. Për të parandaluar keqdashjen e qelizave të prekura nga virusi papillom, kërkohet të administrohet vaksina para se trupi të infektohet. Pasi patogjeni të hyjë në ind, imuniteti aktiv nuk mund të sigurohet.

Pas fillimit të prodhimit të vaksinave, kompania fitoi burime të mëdha financiare nga shitja e ilaçit. Suksesi u hijezua nga gjetjet e reja. Qendra për Parandalimin dhe Kontrollin e Sëmundjeve ka vënë në dyshim sigurinë e vaksinës. Regjistrimi i ilaçit u anulua pas identifikimit të komplikimeve të vaksinimit në 180 mijë pacientë. Sipas statistikave, rezultati vdekjeprurës pas terapisë së vaksinave u zbulua në 65 raste.

Kërkimi shkencor mbi vaksinën ka zbuluar faktet e mëposhtme:

  1. Vaksina nuk mund të konsiderohet mbrojtje ndaj ndryshimeve kancerogjene në qafën e mitrës. Mjeti ka për qëllim parandalimin e eliminimit të vetëm 2 llojeve të virusit të lartë onkogjenik. Drogës punon kundër dy llojeve të tjera të HPV, të cilat nuk kanë ndonjë lidhje të veçantë me kancerin;
  2. Janë identifikuar më shumë se 15 lloje HPV që nuk çojnë në keqdashje të epitelit të traktit gjenital. Edhe gratë e vaksinuara zhvillojnë lythat gjenitale brenda vaginës, të shkaktuara nga ndonjë prej 13 infeksioneve;
  3. Vaksina nuk mbron nëse një infeksion ka ndodhur me ndonjë prej llojeve kundër të cilave ilaçi duhet të ndihmojë.

Kështu, vaksina nuk është ilaçi efektiv i reklamuar në masmediat. Kostoja e lartë e një ilaçi me një fokus të ngushtë veprimi në prani të kufizimeve serioze nuk justifikohet. Sidoqoftë, statistikat thonë se kanceri i qafës së mitrës është shkaku i vdekjes në 10% të grave.

Vaksinimi i fëmijëve konsiderohet më efektiv. Frekuentimi i kopshteve dhe shkollave rrit gjasat e përhapjes së infeksionit HPV në një mënyrë shtëpiake.

vaksinimi i papillomavirusit njerëzor

A është e nevojshme të hiqni papillomat ose si të kuroni kancerin e qafës së mitrës

Kur përcaktohet nëse është e nevojshme të hiqen papillomat, duhet të bëhet dallimi midis onkogjenitetit të lartë dhe të ulët të formimit. Me një madhësi të vogël të ndërtimit dhe zbulimin e një virusi me kancerogjenitet të ulët, ju mund të cauterizoni papillomën me mjete popullore ose kimike.

Zbulimi i patogjenëve onkogjenik kërkon prerje me cilësi të lartë të grumbullimit. Edhe qelizat e vetme nuk mund të lihen. Ato mund të shkaktojnë keqdashje të mëvonshme.

Duke përshkruar se si të trajtohen formacionet e virusit papillom, është e nevojshme të kujtohet mungesa e barnave efektive nga patogjeni. Ruhet në inde dhe aktivizohet me imunitet të dobët. Parandalimi ka për qëllim forcimin e mbrojtjes.